16 Mart 2016 Çarşamba

BÜYÜLEYİCİ DUDAKLAR








İYİ SÜRÜLMÜŞ BİR RUJ'LA BÜYÜLECİ DUDAKLARA SAHİP OLUN !





Peki Nasıl ? Doğru ve pürüzsüz bir şekilde sürülmüş ruj ,dudaklarınızı harika gösterir.Dudaklarınız da görmek istediğiniz ifade ve güzelliği yakalamak o kadar da zor değil.Biraz teknik,biraz ipucu.

Peki neler bunlar haydi sıralayalım ;

Kullanacağımız rujun dudaklarımızda kalıcılığını sağlamak için ilk yapmamız gereken şey dudaklarımızı fondotenlemek.Diğer bir öneri de önce dudaklarımızı diş fırçasıyla fırçalamak,sonra rujumuzu sürmek,üstüne de transparan pudra çekmek.
Bu tüyo Didem Soydan'ın kendine uyguladığı makyaj tekniklerinden biri.
Ama kalıcılığı için fondoten,kapatıcı,ya da pudra kullanın.

Gelelim 2. Maddeye ;

Belirgin dudaklar için hatlar'ımızı çekmek,kontürlemek.Kullanacağınız ruj'tan bir açık ton da dudak kalemiyle çerçevemizi yapmak.Bir önerim de mat bir görünüm için kullandığınız dudak kalemi ile dudaklarınızı tamamen boyamak sonrasında da üzerinden rujunuzla geçmek.Enfes bir görüntü oluyor.
Taşırmadan,pürüzsüz bir görüntü yakalamak için dudak fırçası kullanmanızı tavsiye ederim.
Fazlalık olursa da bir kulak çubugunun ucuna birazcık fondoten sürüp taşan kısımları kapatabiliriz.
Dişlerinizi rujunuz boyuyorsa ruj fazla gelmiş ,sürülmüş demektir.Onun içinde ince bir kağıt mendili dudaklarınıza bastırabilirsiniz.En güzeli dudaklarınızı emmek alır fazlalığı.Bebeklerin parmak emmesi gibi :)
Dudaklarınıza sadece parlatıcı sürmek isterseniniz parlatıcılar hariç dudaklarınıza sadece vazelin sürerek o etkiyi yaratırsınız.








Çarpicı Renkler,Favori Rujlar



,









Pürüzsüz bir cilt makyajı ile çarpıcı dudaklara kavuşun..Sevdiğim Model Didem Soydan'ın favori rujları.Böyle İddialı ruj seçimlerinde dikkati sadece ve sadece dudaklara veriyoruz.Cilt makyajınızı tamamlamanız bile yeter,fazlasına gerçekten gerek yok.O kadar doğal duruyor ki.Benim zamanım yoksa keza sadece bir ruk sürüyorum ve çıkıyorum.Böyle iddialı rujları bu kadar çok seveceğimi hiç düşünmezdim ama bir kadına o kadar çok yakışıyor ve o kadar güzeller ki.




Didem Soydan Günlük Makyaj Stili






Didem Soydan stilini,tarz'ını ve bütün olarak kendisini çok beğendiğim başarılı bir model.İnstagram paylaşımlarında gördüm ki,kendi makyaj videolarını biz takipçileriyle paylaşıyor.Şimdi sizin de paylaşımınıza sunduğum videosu Sevgili Didem Soydan'ın günlük makyaj rutini.Alın size hiç makyaj yapılmamış gibi duran son derece doğal bir makyaj.Didem Soydan'ı net'te araştırırsan farkedersiniz ki vurguyu her zaman dudaklarına veriyor,Merve Boluğur'dan daha çok yakışıyor bu renkler ve makyaj.Çok doğal ve güzel bir kadın Didem Soydan.Son derece sade ve olduğu gibi.

Bu video da tüm makyaj malzemelerinden faydalanmış,ama bütününe bakın hiç  makyaj yapılmış gibi duruyor mu ?



Mesela gözleri renkli,gözlerine far değil de kesik uçlu bir far fırçasıyla koyu renkli bir far'a dokunup fırçayı kalem gibi gözlerine kullanıyor,hem üst göz kapağına hem alt kapağına.Onun dışında yüzündeki aydınlanması istediği yerlere fondoten fırçasıyla rötuş atıyor.Dudaklarını da önce diş fırçasıyla fırçalıyor,gerekli dudak reklendirmesini yaptıktan sonra transparan pudra ile geçip sabitliyor.



Hadi iyi seyirler :)
Mutlu ve güzel kalın !

14 Mart 2016 Pazartesi

BIRAK DOĞAL KALSIN





Bulunduğum yaş'ın etkisi var mı bilmiyorum ama uzun zamandır hayatımda sadece sadeliklere yer var.Sade  ve yalın olma hali.

Makyaj da  tercihim kendimi bildim bileli hem sadelikten yana oldu..18 - 19 yaşlarında organizasyon ajanslarına bağlı event elemanlığı yaparken bir gün Loreal firmasının çalışanları için düzenlemiş olduğu  bir gecede görevliydim.Çalışmaya başlamadan önce ajansımdan uyarı gelmişti,aranızda az makyaj yapan biri varmış,kimse ona makyaj yapın diye :)Hemen arkadaşlar yoğun bir makyaj yapmışlardı bana.Gülümseten anılarımdan biridir.

Daha sonraları kozmetik firmalarının tanıtım kampanyalarında çalışırken lavabolarda güzellik uzmanlarının kendilerine makyaj yapışlarını seyrettim,Makyaj'ın ilk inceliklerini orda  öğrendim.Sonra seneler sonra çalıştığım işyerinden ayrıldığım bir dönem makyaj'a ilgim daha çok arttı ve bir anda kendimi makyaj kurslarında buldum.Bakın konu nerden nereye geldi,Kendimi makyaj hikayemi sizlere anlatırken buldum.

Dönelim konumuza ;

Ben bugün aslında size doğal makyajdan bahsetmek istiyorum.Eski yazılarımın arasında da bu konuya yer vermiştim.'' Yok gibi duran Makyajlar''




Bu sezon da da şu an da bırak dağınık kalsın tarz'ı saç ve doğal makyajlar moda.
Etrafımda Tercihini sadelikten ve doğal güzellikten yana kullananan kadınlar çoğalmış durumda.
Doğal makyaj diyoruz,yani bu demek oluyor ki yine makyaj yapıyoruz ama sanki hiç yapılmamış duran yok gibi.
Nasıl mı oluyor ? Bu makyaj da ilk vurguladığımız nokta tertemiz bir cilt,Bakımı yapılmış güzel bir cilt ve onu tamamlayan pürüzsüz bir cilt makyaj'ı.Yaptığımız makyaj üzerinizde Yok gibi dursun istediğimizden yüzümüze kullanacağımız fondoteni titizlikle tercih etmeliyiz.Benim önerim kendi cilt tonumuzda asla bir tok yukarısı olamayacak şekilde kullanacağınız bir Fondoten,Bir BB krem bu anlamda işinizi kesinlikle görür.Koruyucu faktörlü nemlendiricileri de  öneririm.

Onun dışında yüzünüzdeki kusurlar ve sivilceler özelikle sadece o bölgelere öncelikli olarak yeşil renkte bir kapatıcı  yoksa normal bir kapatıcı kullanmanızı öneririm.

Far tercihi olarak toz pembe,bej renkleri ya da hiç far kullanmayıp göz kapaklarınızın biraz üstüne kaş kemiğinize doğru bir bronz allığı dokundurmanızı tavsiye edebilirim.Maskara tercihiniz şeffaf olucak.
Yanaklar için elmacık kemiklerinizin üstüne kesik biçimdeki allık fırçasıyla bir hat çizerek şeftali,bronz pembe tonlarını dokundurmanızı öNeriyorum.Ya da allık da sürmeyin .Son derece sade gözüken,,hiç makyaj yapılmamış bakımlı görünen cildinizde dudaklarınıza renkli bir dudak nemlendiricisi ya da kırmızı ruj sürün ve çıkn yeter Bergüzar Korel gibi.
Makyaj tarzını beğendiğim ünlüler Bergüzar Korel, Beren Saat,Sedef Avcı.Suratlarında makyaj'ın esamesi gözükmez.Yabancılardan Jessica Alba ve Ollvia Palermo hatta Natalie Portman.









Kalın güzellikle ve mutlulukla :)



MAKYAJ'DA ZAC POSEN ETKİSİ





Moda tasarımcısı Zac Posen, kozmetik markası MAC ile işbirliği yapmış.Katie Holmes'dan Juliette Lewis'e, Naomi Wattsand'dan Glenn Close'a kadar kırmızı halıda birçok ünlüyü giydiren moda tasarımcısı Mac için makyaj koleksiyonu hazırlamış.

"15 yıldır güzellğik hakkında MAC'den çok şey öğrendim. Moda ve güzellik el eledir. Tasarımlarımı ve markamı oluşturmak için her zaman makyaj koleksiyonu yapmak istedim. İmzamın olduğu ilk koleksiyonu yaratmak için MAC ile anlaştık. Lüks ve gizemli bir tasarım yapmak istiyorum" diyen tasarımcı Zac Posen makyaj koleksiyonunun da tasarladığı kıyafetler gibi zengin ve gösterişli olmasını istiyor.

Siyah ve gold renkteki zarif şık tasarımı ile gösterişli tonlar içeren makyaj koleksiyonu çok sofistike ve kadınsı gözüküyor. Modadaki estetiğini güzellik dünyasına da taşıyacak Zac Posen'ın makyaj koleksiyonun satışı ise Şubat ayında başlanakmış denildiğine göre şu an satışta olması gerekiyor.En yakın zaman da bir pazar araştırması yapıcam söz:)
Açıkçası koleksiyonu görünce tam benlik bir set dedim.Ve gerçekten çok beğendim.Gündelik hayatımda bu renkleri zaten kullanıyorum.Keza ruj tercihim 30'lu yaşlara geldikten daha cesur,daha renkli ağırlıklı koyu rujlar oldu.Daha gösterişli terim'i benim tarz'ıma ters olduğu için bu kelimeyi telaffuz edemiyorum:)Hayatımın hiç bir zaman diliminde dikkat çekmeyi sevmedim.Kendime neyi yakıştırıyorsam onu giyiyorum,onu takıyorum,onu sürüyorum.Dikkat çekmek umrumda değil hani.Ama bu tercih rujlar daha gösterişli tabiki de.












Yukarıdaki Zac Posen Koleksiyonuna ait far palet'ine bayıldım.Mürdüm,gri,bej tonlar.Bu makyaj tonları son derece romantik ve derinlikli.Bohem bir havası var.Ruj olarak o set'teki kırmızı'yı değil nude'u tercih ederdim.O yüzden ki tercihlere 3 ton ruj koymuşlar.Aslında makyaj da hangi tonları tercih edeceğinize göre kullanacağınız rujlar değişiyor.Yanaklarda da Bronz Şeftali yansımaları var.Kısacası ben Zac Posen Koleksiyonunu çok beğendim.
Beğeninize sunulur:)
Güzel ve mutlu kalın !


 Kaynak :www.instyle.com.tr

7 Mart 2016 Pazartesi

Makyaj'da Yepyeni bir Trend ''Işıltılı Cut Crease ''






Moda Haftalarından ilham alarak ortaya çıkan yepyeni bir makyaj trendi var. ''Işıltılı Cut Crease!!
Modası hiç bir zaman geçmeyecek olan dumanlı göz makyajına farklı bir yorum getiriyor.
Daha yoğun,daha parlak ve daha büyüleci bakışlar.

Bu sezon daha çarpıcı ,daha eğlenceli ve daha dikkat çekici makyajlar bizi bekliyor diyebiliriz.
Bu yeni makyaj trend'ini yakın zaman da herkesin kullanmaya başlayacağını söyleyebilirim.

Bu makyaj'ın gözünüze çok abartılı gelmemesinin anahtarı, sizin sihirli ellerinizin dokunuşlarında saklı.

Peki bu makyaj için hangi markaları ,hangi ürünleri, nasıl bir tarz makyajla önerirsin diye sorarsanız , 

İşte tavsiye markalarım ;

Son zamanlar da favori markalarımdan biri olan Urban Decay Heavy Metal Serisinden Glitter Eyeliner 7 Renk seçeneği var.Hızlıca kuruyan,kat kat uygulanan ve son derece kalıcı olan bir eyeliner. Bunlardan bir kaç'ı  ise aşağıda .




Uygulaması nasıl olur derseniz, Eyeliner'ınızı göz pınarından göz bitimine doğru şakaklara doğru uygulayıp bir kuyruk uzatabilirsiniz..Daha göz alıcı ve daha yogun göz makyajı için Urban Decay'ın eyeshadow'u ile birlikte kullanmanızı öneririm.Sonuç göz alıcı ve ışıltılı gözler.



Herkesin bütçesine uygun bir diğer başka marka önerilerim ise ,

Pastel Simli Glitter Simli Eyeliner







Alix Avien Glitter Eyeliner


 Göz makyajınızı  da ,pürüzsüz bir cilt makyajı ile tamamlamanız içinde
 fondoten marka önerim ,


Loreal Paris İnfallile Fondoten 
Ve diğer marka  benim de şu an kullanmakta ve çok memnun olduğum Avon Nutra Effects BB Krem


Böyle yoğun bir göz makyajında tabiki dudakları sade bırakıyoruz.Bir parlatıcı ya da nude ruj önerebilirim.

Pastel Nude Lipstick Ruj 534




Maybelline Color Sensation Ruj Mattes 930 Nude Emb


            MAC Cremesheen Lipstick


Eyelinerlar 19.90-70.00 Tl ,Fondotenler 28.00-32.83 ,Rujların fiyat aralığı 14,90 -50.00 lira arasında.

Bir sonraki paylaşımıma kadar güzellikle ve mutluklulukla kalın :)