25 Ocak 2013 Cuma

Buğulu Gözler İkinci Perde



Yağmurlu geçen bir günün gecesinde ,bilgisayarımın başında takılırken ,dün bahsettiğim favorimiz buğulu gözler makyajımız için hem sade olarak tercih edeceğiniz türünü ,ve yine bahsetmiş olduğum simli alternatif türlerini  görünce sizlerle  mutlaka paylaşmam gerek diye düşündüm.
Eee ne duruyoruz ,Ekran başına :)


İlk örneğimizde;Aynen sizlere bahsettiğim gibi önce toz beyaz bir far ve açık bej bir far'la astar oluşturduktan sonra göz kalemimizi çekiyoruz ,çok düzgün bir hat olması gerekmiyor.Özellikle kalem çekemiyorum diyenlere gelsin bu tüyo.Sonrasında  gözümüze hat'tı çektikten sonra göz fırçamızla yukarıya doğru dağıtıyoruz ,bir kat rimelimizi de sürdük mü tamamdır.Dileyenler gayet doğal duran , yoğun olmayan takma kirpiklerden de edinebilir.
Mac bu alanda yine favori markam.Bilginize sunarım.




 Gelelim ikinci örneğimize buğulu gözler simli göz makyajlarına ;









Kaynak :Kryolan Dünyası


24 Ocak 2013 Perşembe

Hayatımıza anlam katan bakışlar



Içim nasil rahat 
Gözlerinden midir 
Askinin izlerinden midir 
Seni bana anlatan gecelerin sözlerinden midir 

...


Bir bakış , bir dokunuş çok şey anlatır derler.Bir bakışta ki anlamlar o kadar derindir ki çok ama çok şey anlatır.Her şey bir bakışla başlar.Aşk bir bakışla başlar.Bazen hiç ummmadığın bir an da bir an O'na baktığın da ...

Kırılırsın ,kalbin darmadağın olur,ve nasıl toparlanacağını bilemezsin.Tüm acın o bakışlar da saklıdır.

Çok sevdiğin birini kaybedersin , canından can gider ,tüm acını gözlerinin derinliğine saklarsan.
Bir bakış 'ta bir çok anlam saklıdır.Dertler,sevinçler , her şey ama her şey ...






Gözler , bakışlar dedik , çok önemlidir dedik.Peki gözlerimize , bir derinlik katmayı ,bakışlarımızla dikkatleri üzerimize çekmeyi istemez miyiz.  ?

Makyaj da ,kıyafetler gibidir.Gözlerimize vurgu yapacaksak ,geri kalanları sade bırakmamız gerek ki ,tüm etkiyi gözlerimize çekelim.

Son bir kaç yıldır ,Aslında hep var olan bence hep de moda olan dumanlı gözler'i hem gece hem gündüz makyajında  sıklıkla rastlıyoruz.,Biraz buğulu dokunuşlarla gündüz makyajında rahatlıkla tercih edebileceğimiz gibi daha yoğun dokunuşlarla gece makyajlarında yoğunlukla tercih edebiliriz.

Uygulaması o kadar kolay bir makyaj türü ki ,gözlerime gölge yapmayı bir türlü beceremiyorum diyenler de kolaylıkla tercih edebilir.

Düşündüğümüz herhangi bir göz kalemi ile gelişigüzel  kalın olacak şekilde göz kapağına çekiyoruz.Sonrası kısa kıllı uzun göz fırçamızla sürülen kalemi göz kapağının yukarısına doğru olacak şekilde dağıtıyoruz.Gözümüzde uygun orantıyı sağladıktan sonra beyaz bir toz farla üzerinden geçiyoruz.Eğer gündüz kullanacaksak daha fazla işlem yapmamıza gerek yok .Ama eğer gece tercih edeceksek,kalemi daha yoğun çekip,gri ve beyaz toz far'la yoğunlaştırabilirsiniz.

Gelin makyajlarında da dumanlı gözler çok tercih edildiği için sim de kullanırsanız harika gözlere ve bakışlara sahip olacaksanız derim :)Göz fırçası olarak ,Uzun saplı göz fırçası kullanmanızı tavsiye ederim.Tüm makyajlarınızı o göz fırçanız la yaparsanız öyle güzel sonuç alırsınız ki ,fırçalarınız ve siz ayrılmaz bir ikili olursunuz.
Far ve dağıtma fırçalarınızı Body shoplar,Mac veya Bobby Brown markalarından temin edebilirsiniz.Hem ödüllü ,hem kullanışlı hem de bütçenize uygun olması bakımından Body Shop fırçalarını tavisye ederim.Ama Mac bu konuda bir numara derim.


Şimdi sizlere adım adım uygulamalı bir şekilde görebileceğiniz yoğun dumanlı gözler 'le başbaşa bırakıyorum .







Kaynak : Kryolan Dünyası






12 Ocak 2013 Cumartesi

Bir Kış Masalı




Hani erken inerdi karanlık,                                                 
Hani yağmur yağardı inceden, 

...
Hani ay herkese gülümserken, 
Mevsimler kimseyi dinlemezken... 
Hani çocuklar gibi zaman nedir bilmezken, 
Eskidendi, çok eskiden. 

Hani hepimiz arkadaşken, 
Hani oyunlar tükenmemişken, 
Henüz kimse bize ihanet etmemiş, 
Biz kimseyi aldatmamışken, 
Eskidendi, çok eskiden. 

Hani şarkılar bizi bu kadar incitmezken, 
Hani körkütük sarhoşken gençliğimizden, 
Daha biz kimseye küsmemiş, 
Daha kimse ölmemişken, 
Eskidendi, çok eskiden. 

Şimdi ay usul, yıldızlar eski 
Hatıralar gökyüzü gibi gitmiyor üstümüzden 
Geçen geçti, 
Geçen geçti, 
Geceyi söndür kalbim 
Geceler de gençlik gibi eskidendi 
Şimdi uykusuzluk vakti. 



Bugün'e dair Yazı'ma ,Sevgili Murathan Mungan'ın bu güzel şiiri ile bir başlangıç yapmak istedim.Yazmaya başladım başlayalı,halet-i ruhiye 'me uygun parça'larla başlangıç yapmayı çok severim.
Uzun kış günlerin ve gecelerinin içindeyken,Yıl'ın ilk karları yağıp,yerine yağmura ve soğuk havalara bırakırken,Kış'ın bu soğuk,karanlık havalarında en çok evde olmayı sever ,böyle an'larda  da elimizde sıcacık bir fıncan çay'la müziğimizi sonuna kadar açar,şarkılarla geçmişe yoluculuk yapmayı ne çok severiz,ne çok .... Özlediğimiz şeyleri daha çok hatırlar ,isyan eder, yine özleriz.

Kombim' deki arıza'dan dolayı evim şu an sıcak değil soğuk olsa da , sırtımda battaniyem ve elimde sıcacık çay'ım ile  sizi bu soğuk kış gecelerine en çok yakışan , kış  makyaj sezonunun ve benim  favori makyajlarından  biri olan kiremit gözler ve bordo ve kırmızı dudaklarla başbaşa bırakıyorum :)